Tabela sektörü, gün geçtikçe yeni modeller ile büyümeye devam ediyor. Özellikle, ışıklı tabela modelleri dikkat çekmekte. Bununla birlikte, birçok tabela üreticisi sektörde hizmet sunuyor. Tabela sektörü, profesyonellik ve deneyim gerektiren bir sektördür. Sizlere ilk tavsiyemiz, bu alanda yıllarca hizmet veren bir tabelacı ile çalışmanız. Aksi durumda, istediğiniz ve uygulanan tabela arasında birçok fark oluşacaktır. Bu tür problemler yaşamamak için alanında deneyimli, tabela firmalarıyla çalışmalısınız.

Tabela modelleri, sektöre göre farklılık göstermektedir. Mesela kuyumcu ve eczane tabelası arasında birçok fark vardır. Bu farklılıklar, tabela modellerini ortaya çıkarır. Sunduğunuz hizmet ve sektörünüz için uygun bir tabela modeli edinmelisiniz. Bunun için çalışacağınız tabelacı sizi yönlendirmelidir.

Tabela modelleri ışıklı veya ışıksız olarak üretilebilir. Bunun dışında, birçok malzemeden tabela üretimi yapılmaktadır. Malzemeler, bütçeye ve istenilen tabelaya göre farklılık göstermektedir. Tabela için kullanılan malzemeler ve ortalama fiyat bilgisini içeriğimizde bulabilirsiniz. Şimdi vakit kaybetmeden ışıklı tabela modellerine geçelim.

isikli tabela
Işıklı Tabela

Pleksi Işıklı Tabela

Tabela sektöründe ışıklı tabela modelleri sıkça tercih edilmektedir. Işıklı tabelalarda birçok çeşit mevcuttur. Kompozit oyma, krom paslanmaz ve pleksi tabelalar ışıklı olarak kullanılabilir. Konumuzu fazla dağıtmadan pleksi ışıklı tabela hakkında detaylı bilgileri sizlere iletelim.

Pleksi malzeme yapısından kaynaklı şeffaftır. Bu şekilde, ışığı rahatça geçirebilir. Bunun dışında, renk seçimi sınırsızdır. Renk seçiminin sınırsız olması, markanızın için oluşturacak tabelayı uygun hale getirecektir.

Pleksi malzemesi, tabelada birçok şekilde kullanılabilir. Yaprak kesim pleksi tabelada, ışık kullanımı yapılamaz. Yaprak kesim, pleksinin en ince halidir ve 3MM’den 10MM’e kadar kullanımı mevcuttur. Işıklı pleksi tabela için, kutu harf olarak kullanılmalıdır. Kutu harflerde, yan bantlar mevcuttur. Yan bantlar, harflere derinlik katar ve ışıklı kullanımına uygun hale getirilir. Yan bant alüminyum veya pleksi olarak kullanılır. Bu şekilde pleksi ışıklı tabela olarak kullanılır. Aşağıda bulunan görsellerde, pleksi ışıklı tabela örneklerini inceleyebilirsiniz.

2022 Işıklı Tabela Fiyatları

Işıklı tabela fiyatları, kullanılan malzemeye göre farklılık gösterir. Öncelikle ışıklı tabela için malzeme seçimi yapmalısınız. Malzeme seçiminden sonra, tabelanın boyutu ve diğer seçenekler fiyatı etkilemektedir. Ortalama bir ışıklı tabela 1.800TL ile 9.650TL arasında farklılık göstermektedir. Şimdi sizlere tabela modellerini belirtelim;

  • Pleksi Kutu Harf Tabela
  • Krom Paslanmaz Tabela
  • Kompozit Oyma Tabela

Yukarıda bulunan modeller, tabela sektöründe standart olarak kabul edilir. Aralarında en uygun ışıklı tabela kompozit oymadır. Kompozit oyma tabela, üretim ve malzeme olarak en hızlı üretime sahiptir. Kompozit CNC ile oyulur, oyulan bölgelere pleksi yapıştırılır ve tabela hazır hale getirilir. Kompozit oyma ışıklı tabela 1.800TL ile 5.900TL arasında farklılık göstermektedir.

Pleksi kutu harf tabela, sektörde en çok kullanılan malzemedir. Kendine has duruşu ve çeşitliliği ile firmanızı rahatça yansıtabilir. Pleksi kutu harf tabela fiyatları 2.350TL ile 9.200TL arasında farklılık göstermektedir.

Krom paslanamaz tabelalarda, 3 çeşit bulunmaktadır. Bununla birlikte, kullanım alanı da kısıtlıdır. Silver, Gold ve Rose Gold olarak ürün çeşidi mevcuttur. Aralarında fiyat farkı bulunmamaktadır. Bu tabela çeşidi, genellikle banko arkası tabelalarda tercih edilir. Banko arkası tabela çeşitleri için detaylı bilgiyi, ilgili linkten inceleyebilirsiniz. Krom paslanmaz tabela fiyatları 3.800TL ile 9.650TL arasında farklılık göstermektedir.

Yukarıda bulunan ışıklı tabela modelleri, sektörde sıkça tercih edilen ürünlerdir. Bunlarında dışında, özel tasarım tabela modelleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Özel tasarım tabela modelleri ile firmanızı en iyi yansıtan tabelayı üretebiliriz.