Stok şablon siteleri pek çok amaca hizmet ederek tasarımcıların kaliteli işler yapmasını sağlayan platformlar olmakta. Bu siteleri inceleyelim.
Stok şablon veya tema içerikleri, kullanıcıların yararlanması için yer alan kaynaklar olarak açıklanabilir. Pek çok stok şablon bulunuyor. Bu şablonlardan bazıları ücretsiz olurken bazıları paralı olarak yer almakta. Tasarımcılar, eğer hazır şablon kullanmak istiyor ise çeşitli kaynakları inceleyerek bu anı en iyi şekilde değerlendirebiliyor.
Şablon
Şablon, hazır içerik olarak açıklanabilir. Bu içeriklerin üzerinde genellikle örnek yazılar olur. Kullanıcılar, bu şablonu düzenleyerek istediği hale getirebilir. Örnek vermek gerekirse bir kapak tasarımı şablonunu ele alalım. Bu tasarımın amacı kek tarifi vermesi olsun. Şablonda pek çok görsel, şekil ve yazı bulunur. Yazılar düzenlenir, isteğe bağlı olarak görsel ve şekillerde de düzenleme yapılabilir.
Stok Şablon Siteleri
Freepik
Öne çıkan uygulamalar arasında Freepik yer alıyor. Adından da anlaşılacağı üzere site hem ücretsiz hem ücretli hizmet sağlıyor. Platformdan yararlanırken bazı şablonların ücretsiz bazılarının ücretli olduğunu ifade edelim. Ücretli şablonlar için premium abonelik almak gerekiyor. Ana sayfada arama yapılarak istenilen şablonlara ulaşılabilir. Site içerisinde vektörel çalışma, illüstrasyon, mockup, tema, fotoğraf, font, yazı efekti ve arkaplan gibi pek çok kategori mevcut. Ayrıca kategorilerin alt kategorileri de var.
Template.net
Stok şablon siteleri arasında karşımıza Template.net sitesi de çıkmakta. Bu site, kullanıcıların çeşitli şablonlara ulaşmasını sağlamak için yer almakta. Site aslında oldukça genel. Yani yalnızca tasarım çalışmaları yok, aynı zamanda belgeler ve diğer uygulamalar için de şablonlar var.
Bu siteden faydalanan bir kişi Microsoft Office Word, PDF, Adobe Photoshop, Google Sheets, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, HTML, Instagram hikaye, Twitch kapak ve Twitter gönderi şablonu gibi birçok şablona sahip oluyor. Sitede hem ücretsiz hem de ücretli şablonlar mevcut.

ThemeForest
Karşımıza çıkan bir diğer uygulama ThemeForest olarak yer alıyor. ThemeForest, tasarım şablonlarının yanı sıra daha pek çok şablona yer veren muazzam bir web sitesi. Stok şablon siteleri arasında bulunan bu site, sunduğu pek çok kategori ve proje dosyası ile kendini kanıtlamış durumda. Sitede yer alan şablonlar arasında grafikler, fotoğraflar, 3D dosyalar, videolar, ses dosyaları, kodlar ve web temaları bulunuyor. WordPress temalarına da yer veren bu sitede aklınıza gelebilecek birçok proje dosyasına hızlıca ulaşabilirsiniz. Platform içerisindeki içeriklerin paralı olduğunu ifade etmek isteriz.
Envato Elements
Kaliteli içerikleri ile karşımıza çıkan bir diğer uygulama Envato Elements olarak yer alıyor. Bu sitede video şablonu, stok video, grafik şablonu, sunum şablonu, fotoğraf, grafik ve müzik gibi pek çok nesne yer alıyor. Tasarımcılar, 12 milyondan fazla obje arasından en beğendiğini seçerek o nesneyi kullanmaya başlayabilir. 3D içerikler, fontlar ve web temaları gibi daha pek çok olanağa imkan tanıyan site, gerçekleştirdiği bu adımlar sayesinde tercih edilen bir yapım olmakta.
Envato Elements, abonelik sistemiyle içerikleri indirmeye izin veriyor. Ayda 16,50 dolar karşılığında milyonlarca içerik istenildiği kadar indirilebiliyor. Ayrıca öğrenci olanlar %30 indirim almaya hak kazanıyor.
Motion Array
Karşımıza çıkan bir diğer site olan Motion Array, harika içeriklere yer veren bir platform. Stok şablon siteleri arasında bulunan bu uygulamada video, fotoğraf, grafik, ses ve daha pek çok kategori bulunuyor. Tasarımcılar bu kategoriler arasından istediğini seçerek proje dosyasına sahip olabilmekte.