Veteriner kurmak isteyen kişiler veteriner tabela yönetmeliği hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Gelin bu başlık altında bununla ilgili bilgiler verelim.

Veteriner, hayvanların bakımını sağlayan ve onların sağlığını kontrol edip gerekli tedaviyi uygulayan alanlar. Veteriner hekimleri köpek, kedi ve daha pek çok hayvana destek olarak onlara en iyi imkanı tanır. Gerekirse ilaç verir, gerekirse bakımını tamamlar. Hatta veterinerlerin aşılar yaptığını da belirtmek istiyoruz. Özetle veterinerlerin temel amacı hayvan bakımı ve sağlığından sorumlu olmak. Bu doğrultuda doktorlar, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmakta.

Veteriner hekimi olan ve bir veteriner kurmak isteyen vatandaşın bilmesi gerektiği şeyler arasında veteriner tabela yönetmeliği yer alıyor. Aslına bakarsak veterinerler için tabela yönetmeliği sıkı değil. Bu anlamda iş sahiplerine esnek davranılmış durumda fakat bazı kurallar yasada yer alıyor. Sizlere bu yasadan söz etmek isteriz.

Veteriner Tabela Yönetmeliği

Veterinerler için tabela kuralları Resmî Gazete ile birlikte daha önce yayınlanmıştı. Yayınlanan yönetmeliğin adı “Veteriner Hekim Muayenehane ve Poliklinik Yönetmeliği” olarak yer alıyor. Bu yönetmelikte yer alan kısımlar arasında tabela kuralları da bulunmakta. Veteriner ve poliklinik kurmak isteyenler için çeşitli maddelere yer veren bu yönetmeliğin tabela ile ilgili olan kısmını sizlere aktaralım.

18. madde, tabelalar ile ilgili 2 farklı açıklamaya yer veriyor. Bunlardan ilki tabelaların nasıl olması gerektiği ile alakalı. Veteriner tabela yönetmeliği belgesine göre tabelalar açıklayıcı ve tanıtıcı şekilde olmalı. Yani binanın girişinde ve iç kısmında kullanılacak her tabela, neyin ne olduğunu anlaşılır bir şekilde açıklamalı.

Tabelalar ile ilgili açıklanan bir diğer şey kazanılan unvanlara tabela üzerinde yer verilmesi. Bunun yanı sıra tabelada yanıltıcı bilgi veya yanlış ifade olmamalı. Ayrıca mesleği küçük düşüren ifadeler de kullanılmamalı.

Tabelalar ile ilgili yapılan bir diğer açıklama muayenehane ve poliklinik dışı kullanılan tabelalar ile alakalı. Buna göre insanlar, bu tabelalara yabancı dil ifadeler ekleyemez. Bu tabelalarda yer alabilecek bilgiler şu şekilde belirtildi:

  • Muayenehane veya poliklinik adı
  • Telefon numarası
  • Veteriner hekim ismi
  • Veteriner unvanı
  • Veterinerin kazandığı ihtisaslar

Veteriner Tabela Örnekleri

Veteriner olmak isteyen pek çok birey, sınavı başarıyla kazandıktan sonra bir binada işletme yapmak isteyebilir. Bu doğrultuda veteriner binasına sahip olmak için uygulanması gereken şeyler arasında güzel bir tabela seçmek de yer alıyor. Tabela belirlerken seçilen tasarım o kadar güzel olmalı ki insanların da ilgisini çekmeli. Yani müşteriler, tabelaya hayran kalmalı. Az önce de belirttiğimiz gibi yönetmelikte tabelanın tasarımı veya şablonu ile ilgili bir kısıtlama bulunmuyor. İş kurmak isteyen birey, kendi istediği gibi bir tabela belirleyebiliyor. Önemli olan yönetmelikteki bilgilere uygun bir tabela olması.

Veteriner tabela yönetmeliği ile beraber örnek pek çok tabela önerebiliriz. Bunlardan birisi kırmızı ve beyaz ağırlıklı veteriner tabelaları. Bu tabelalar, sıklıkla tercih edilen modeller arasında bulunuyor. Bunun yanı sıra desenli tabelalar da ön plana çıkıyor.

Veteriner tabelalarında kullanılabilecek şeyler arasında hayvan figürleri bulunuyor. Bu figürler sayesinde veteriner tabelası, daha güzel bir görünüme kavuşmakta. Bu durum hayvan dostlarının da dikkatini çeken bir olay.

Veteriner tabelaları için en çok kullanılan renklerden de söz etmek istiyoruz. Kırmızı ve beyaz rengin yanı sıra mavi, siyah ve yeşil renk, hayvan hastaneleri için tercih edilen tabela renkleri arasında bizlerin karşısına çıkmakta. Bu gibi daha pek çok tabela modeli bulunuyor.